Projektfinansiering

Göteborgs stad: Projektstöd

2022-03-16

Projektstöd ges till konstnärliga eller kulturella projekt som är avsedda att genomföras och avslutas inom en given tidsram. Det finns alltså en början och ett slut på projektet. Projektet ska vända sig till en publik i Göteborg.
 

Vad kan jag få Projektstöd för?

Du kan söka Projektstöd för att skapa ett konstnärligt verk eller för att arrangera ett kulturevenemang. Om du söker för ett konstnärligt verk omfattar det planering, förberedelser och genomförande. 

Exempel på projekt som tidigare fått stöd är scenproduktioner, musikkonserter, läsningar och utställningar.
 

Vem kan ansöka om Projektstöd?

Den som söker ska vara en juridisk person, till exempel en förening eller ett bolag, eller en fysisk person med F-skattsedel.

Några exempel på föreningar och organisationer som har fått stöd är teatergrupper, dansgrupper, musikföreningar, litteraturföreningar och konstföreningar. I samtliga fall är de medverkande yrkesutövande konstnärer som på något sätt utvidgar sin genres konstnärliga gränser.

För att kunna få stöd behöver du också uppfylla några grundläggande krav. Till exempel måste du följa svensk lagstiftning, samt lagar och regler mot diskriminering, kränkningar och hot om våld.
 

Hur mycket pengar kan jag ansöka om?

Det finns ingen övre gräns för hur mycket du kan söka. De beviljade projektstöden har hittills legat på mellan 10 000 och 250 000 kronor.

För Projektstöd under 40 000 kronor hänvisar vi till Projektstöd Pronto, ett projektstöd med kort handläggningstid som går att söka fyra gånger per år.