2017-03-31
Ordförande Martin Jonsson TibblinFoto: Anna Rut Fridholm

Martin Jonsson Tibblin är FST:s nye ordförande

Föreningen Svenska Tonsättare har vid sin årsstämma den 31 mars enhälligt utsett Martin Jonsson Tibblin till ny ordförande. Han kommer närmast från en tjänst som operativ chef på Deluxe Music i Stockholm.

- Jag är mycket glad att ha fått frågan att leda och vidareutveckla FST. Branschen står idag inför många utmaningar, med en omvärld och ett konstnärsklimat i förändring. Som intresseorganisation ska vi ge våra medlemmar de bästa förutsättningarna för att vara professionella tonsättare, säger Martin Jonsson Tibblin, som tar över ordförandeklubban efter Martin Q Larsson.

Martin Jonsson Tibblin har suttit i FST:s styrelse i två år och sitter även i styrelsen för Stim och ICE Licensing ltd. i London. Han är född och uppvuxen i Lidköping, har Diplomexamen i komposition och är även utbildad inom musikvetenskap. Han har tidigare arbetat som klangregissör, producent och teknisk konsult, och som tonsättare rör han sig i flera genrer – såväl kammarmusik som elektroakustisk musik (EAM), orkestermusik och opera. 

- FST har i Martin Jonsson Tibblin fått en erfaren och kunnig ordförande som redan är djupt involverad i verksamheten. Tillsammans med en ny styrelse och en ny verksamhetschef blir detta en nystart för FST, säger Martin Q Larsson som efter sju år som styrelseordförande och sammanlagt elva år i styrelsen nu lämnar ordförandeposten.

2018 fyller Föreningen Svenska Tonsättare 100 år. Tillsammans med ett stort antal aktörer inom musiklivet kommer FST att uppmärksamma och lyfta konstmusiken i hela landet under jubileumsåret.

- Vi vill synliggöra all den musik som framförs, inom alla de genrer som konstmusiken rymmer – från orkester- och kammarmusik till elektronisk musik och ljudkonst. Vi vill också se nya framträdanden på såväl beprövade som obeprövade arenor. Visionen är att bidra till en större mångfald i det svenska musikutbudet, säger FST:s nye ordförande Martin Jonsson Tibblin.

Läs mer om den nya styrelsen här

Pressbild Martin Jonsson Tibblin för nedladdning här