Residens

Svenska Institutet, Paris

2014-04-15

Korttidsboende för kulturarbetare och forskare.

Vid Svenska institutet i Paris finns fem små enrumslägenheter med två bäddar och en enrumslägenhet med en bädd vilka hyrs ut till svenska forskare och kulturarbetare som i sitt arbete är beroende av att vistas i Paris. Alla ligger inrymda i Hôtel de Marles karakteristiska 1600-talsbyggnad mitt i de centrala Maraiskvarteren.

Vistelsen är begränsad till 28 dagar under en kalendermånad. Hyran är 7 700 SEK för tvåbäddslägenheterna och 6 700 för enbäddslägenheten.

En speciell referensgrupp tilldelar lägenheterna. De som anses mest meriterade och som tidigare inte har vistats på Svenska institutet i Paris ges prioritering. Ansökan om gästbostad skall ske på Ansökninsblankett för gästbostad på Svenska institutet och skickas till:

Samtliga lägenheter är fullt utrustade med pentry, dusch och toalett. Handdukar och lakan ingår i hyran. El, värme och vatten ingår också i hyran. Hyresgästen städar själv sin lägenhet. Wifi finns i bostäderna.

Bostäderna är att betrakta som hyreslägenheter. De kan inte användas som ateljé eller övningslokal. Huset är gammalt och mycket lyhört. Rökning är inte tillåtet i huset. Barn under 15 år kan inte medfölja som boende.