2023-03-20
Gamelan Salukat. Foto: Privat.
Medlemsträff

Välkommen till medlemsträff i Göteborg den 23 mars i Kronhuset

Ett tillfälle att nätverka och träffa kollegor. FST bjuder på enklare förtäring och dryck. Alla medlemmar välkomnas till medlemsträff i Göteborg och tillresande erbjuds resebidrag.

Möt den internationelle kompositören Dewa Alit och hans gamelanorkester Gamelan Salukat som kommer långväga från Bali för att turnera i Norden. Under medlemsträffen får vi ta del av orkesterns repetitionsarbete inför deras konsert samma afton, 23 mars kl. 18.30 och får möjlighet att ställa frågor individuellt till Dewa och musikerna efter repetitionen. Efter stunden med Alit och orkestern beger vi oss till en närliggande restaurang för AW och lättare förtäring samt går på kvällens konsert med Gamelan Salukat och den experimentella gruppen THE END med bland annat Kjetil MøsterMats Gustafsson och Sofia Jernberg

När: Torsdagen den 23 mars kl.14.45 – cirka 21.00.
Konserten börjar kl.18:30 och arrangeras av Föreningen Levande Musik och FOLK i Göteborg. Det går också att delta vid en eller två programpunkter av medlemsträffen. Observera att medlemsträffen sker enbart fysiskt. 

Var: Kronhuset, Kronhusgatan 1D i Göteborg.

Hur: FST bjuder på enklare förtäring och dryck i anslutning till medlemsträffen, samt konsertens biljett. Alla medlemmar välkomnas till medlemsträff i Göteborg och tillresande erbjuds resebidrag.
Resebidrag: Resebidrag erbjuds till medlemmar boende utanför Göteborgsområdet med upp till 3500 kr, avseende kostnader för resa t/r och hotell. Tillresande som önskar övernatta i Göteborg bokar själv hotell. Utbetalning av resebidrag sker i efterhand mot inlämnande av kvitton till dina.liberg@fst.se

Anmälan: Anmäl dig via kansli@fst.se Vänligen OSA snarast. 

Kompositören Dewa Alit växte upp i en musikerfamilj på Bali och mötte tidigt gamelanmusiken. Han började uppträda som 11-åring och startade 2007 orkestern Gamelan Salukat där han tillsammans med musikerna undersöker nya vägar för den traditionella gamelanmusiken. Namnet Salukat är Dewa Alits sammanslagning av två ord Salu,som betyder hus, och kat som syftar på cykler av återfödelse. Tillsammans bildar orden ett rum för kreativitet baserat på tradition. Orkestern Salukat består av 25 unga musiker från Ubud-regionen, både tränade i traditionell gamelanmusik och intresserade av dess moderna uttolkning. 

Som kompositör är Alit känd som den främsta i sin generation på Bali. Hans musik har bland annat spelats i Carnegie Hall och hans stycken för andra än gamelangrupper har bland annat framförts av MIT's Gamelan Elektrika, amerikanska Talujon Percussion och Ensemble Modern i Frankfurt. För mer information, se här Dewa Alit & Gamelan Salukat.