Foto: Kaspar BalamovskisFoto: Kaspar Balamovskis
Residens

Hög tid att söka Konstnärsnämndens komponistresidens i utlandet - deadline 31 januari!

2016-01-31

I samarbete med Coastal Jazz and Blues Festival i Vancouver (Kanada), The House of Songs i Austin (USA), Sobobade i Bargny/mer (Sénégal) och tre av orkestrarna i det europeiska nätverket New:Aud nämligen; Ensemble Kwartludium (POL), Ensemble Recereche (GER) och Sinfonietta Riga (LVA) fortsätter vi anordna internationella kompositionsresidens. Man kan i ansökan önska såväl vistelseort som vistelselängd.
Konstnärsnämnden täcker kostnader för stipendiet och den internationella samverkansparten bidrar med personella resurser för koordinering och administration för att komponisten ska få möjlighet att utveckla och fördjupa sitt konstnärskap.

De konstnärer som hittills har varit iväg berättar att vistelsen både har gett dem möjlighet både att fördjupa sig i sitt eget komponerande och att interagera med det lokala musiklivet. I flera fall har detta även lett till vidare utbyten mellan länderna.

Från och med den 19 dec 2015 fram till den 31 januari 2016 kommer den andra ansökningsomgången vara öppen för ansökningar.
För frågor kontakta Hasse Lindgren
hasse.lindgren@konstnarsnamnden.se
telefon (direkt) 08-506 550 79