2020-12-14
Foto: KMA.

Välkomna till Levande musikarv

FST:s medlemmar har nu möjlighet att registrera sina verk i Levande musikarvs databas! Kungl. Musikaliska akademiens unika databas för svensk konstmusik, Levande musikarv, öppnar för den nutida musik genom ett samarbete med Föreningen Svenska Tonsättare.

Nu har du som medlem i FST möjlighet att registrera dina verk i Levande musikarvs databas och göra information om dig och dina verk sökbara. Du kan ange biografisk information, lägga upp länkar till din hemsida, Youtubekanal m.m. 

Levande musikarv, Kungl. Musikaliska akademiens unika databas för svensk konstmusik, har hittills varit fokuserad på äldre repertoar. Nu öppnar den även för nutida musik genom ett samarbete med Föreningen Svenska Tonsättare. Tonsättarna kan själva lägga in biografisk information och registrera sina verk så att de blir lätt sökbara. Levande musikarv kommer däremot inte att ge ut några notutgåvor av skyddad musik, utan hänvisar istället till tonsättarnas egna förlagskontakter. Databasen har årligen mer än 85 000 unika besökare och växer ständigt. 

- Vi hoppas att så många som möjligt av våra medlemmar utnyttjar denna möjlighet att nå ut till ännu fler musiker, konsertarrangörer, musikskribenter och musikintresserad allmänhet. Jag är väldigt glad över detta samarbete med Kungl. Musikaliska akademien, säger Martin Jonsson Tibblin, ordförande Föreningen Svenska Tonsättare. 


Instruktioner för att skapa ett tonsättarkonto och registrera verk i Levande musikarv
Du skapar ett konto via Levande musikarvs hemsida. Du kan också mejla direkt till info@levandemusikarv.se.
När de kopplat din mejladress till ett tonsättarkonto får du ett välkomstmejl som möjliggör att du själv kan skapa ett lösenord till ditt konto.

Om du glömt ditt lösenord (eller vill beställa ett nytt) gå till Levande musikarvs hemsida

Välj ”Medlem” i huvudmenyn. Klicka på ”Beställ/Glömt lösenord” och skriv in din e-postadress och önskat lösenord. Du kommer då att få ett automatiskt bekräftelsemejl. Sedan kan nu logga in på ditt tonsättarkonto och börja lägga in information.

Du kan lägga in biografisk information om dig själv och registrera dina verk så att de blir sökbara i Levande musikarvs databas. Läs först igenom FAQ på hemsidan och instruktionerna för tonsättarbeskrivningen innan du börjar. Eftersom den biografiska informationen ständigt förnyas så ser vi gärna att du bara anger det mest grundläggande och sedan länkar till egen hemsida eller annat ställe där ständigt uppdaterad information finns.

När du registrerar verk är det viktigt att följa Levande musikarvs standard för att göra verken så lätt sökbara som möjligt. Var extra noga när du fyller i rutan för "Instrumentering", i synnerhet när du registrerar ett verk som inte finns med bland verktyperna i rullmenyn. Länka gärna till ditt förlag, Svensk Musik etc. men skriv också tydligt ut var notmaterialet finns eftersom URL kan ändras. Levande musikarv har inga möjligheter att följa upp och korrigera felaktiga länkar. Du ansvarar själv för översättningen till engelska av dina verkposter och biografisk information.

GDPR
I och med att du skapar ett konto i Levande musikarvs databas godkänner du att din e-postadress finns registrerad hos Kungl. Musikaliska akademien som administrerar Levande musikarv. Adressen kommer endast att användas för att koppla ditt namn till ditt tonsättarkonto och för att kontakta dig i frågor som rör detta.

Kungl. Musikaliska akademien är mån om att skydda dina personuppgifter och strävar efter att följa alla vid var tid gällande lagar och regler för dataskydd. Här kan du läsa om KMA:s integritetspolicy.