2024-10-04
Foto: Hampus Andersson.
Medlemsträff

Välkommen till medlemsträff och konsert i Malmö den 15 oktober

Möt Järnåkerbelönade Jenny Hettne, Stockholms Saxofonkvartett, Quasar och passa på att träffa tonsättarkollegor på Inter Arts Center (IAC). Med anslutande konsert på Barnens scen i Folkets Park i Malmö.

Kvällen den 15 oktober spelar Stockholms Saxofonkvartett (SSK) och Quasar Quatuor de saxophones tillsammans på Barnens scen i Folkets Park i Malmö. Innan konserten möter vi tonsättaren Jenny Hettne på Inter Arts Center (IAC), som tillsammans med musiker från SSK kommer att prata om sitt stycke Swirls and Shades, som framförs under kvällens konsert. På konserten uruppförs också ett stycke av FST:s medlem Martina Tomner! Efteråt fortsätter vi med ett gemensamt mingel och umgänge. 

På FST:s medlemsträff berättar Jenny om sitt stycke Swirls and Shades som komponerades specifikt för Stockholms Saxofonkvartett och Quasar. Musiken karaktäriseras av vibrationer och långsamma rörelser, både i musiken och fysiskt i rummet. Tonmaterialet härstammar från frekvensanalyser av två multiphonics och elektroniska moduleringar av dessa. Två av musikerna ”spelar” även på små högtalare inuti klockstycket.

När: Tisdagen den 15 oktober 2024
Var: Inter Arts Center (IAC), Bergsgatan 29 i Malmö.
Tider och upplägg:
Kl. 17.00-18.30   Medlemsträff och samtal med Jenny Hettne 
Kl. 19.00-20.00  Konsert på Barnens scen (Folkets Park), Falsterbogatan 17 i Malmö med anslutande mingel
FST bjuder på enklare förtäring i anslutning till medlemsträffen. 

Anmälan sker via kansli@fst.se. Vänligen OSA senast 10/10 och ange ev. specialkost/allergier.

Resebidrag erbjuds till medlemmar boende utanför Malmöområdet. För resebidragsvillkor, se information på Medlemssidorna (Du måste vara inloggad på Medlemssidorna för att se sidan).

Konsertprogram
José Evangelista – Saxoctet (1985) 12'
Jenny Hettne – Swirls and Shades (2019) 12'
Martina Tomner – Palindrome (2024) 12'
Gordon Williamson – Uruppförande (2024) 12’

Jenny Hettne är född 1977 i Göteborg och numera bosatt i Stockholm. Hennes komponerande fokuserar på ett innovativt klangutforskande, ofta i nära samarbete med musiker. Hon komponerar för såväl orkester som mindre besättningar, ibland i kombination med elektronik. Jennys musik, som kallats för ”en subtil klangpoesi” och ”både surrealistisk och groovy” har framförs världen över. 

Stockholms Saxofonkvartett bildades 1969 av Sven Westerberg. Nuvarande besättning består av Linn Persson, Theo Hillborg, Jörgen Pettersson och Mathias Karlsen Björnstad. Kvartetten har specialiserat sig på svensk och utländsk kammarmusik för saxofoner samt avancerad elektroakustisk musik. En röd tråd i deras verksamhet är ett nära samarbete med tonsättare – kvartetten har fått sig tillskrivet mer än 700 verk!

Kanadensiska Quasar är kända för sin energi och sin djärvhet och har sedan grundandet 1994 utforskat oräkneliga aspekter av musikaliskt skapande. Med sin blandade repertoar, från klassiskt till jazz, noterat till improviserat, akustiskt eller inkopplat, har de uppträtt på egen hand och med symfoniorkestrar. Kvartetten har beställt över 200 verk och bjuder alltid sin publik på ett unikt och spännande program, oavsett genre och inramning.

Lär mer om konserten här