2023-01-23
Magnus Johansson. Foto: Martin Paulsson. Design: Tegel & Hatt.
Medlemsträff

Välkommen till medlemsträff i Malmö 4 februari på Inter Arts Center

Möt tonsättaren Magnus Johansson som i höstas operadebuterade med Snösystern på Verkstan, Malmö Opera. FST bjuder på enklare förtäring, dryck och nätverkande på Inter Arts Center.

FST:s tonsättare Magnus Johansson ska berätta om hur det var att skriva en opera för första gången och om alla utmaningar han stötte på. Hans verk har blivit nominerat till Svenska Teaterkritikers Förenings Barn och Ungdomsteaterpris 2022.

När: Lördagen den 4 februari 2023 kl. 15-18
Var: Inter Arts Center, Bergsgatan 29, Malmö. 
Hur: FST bjuder på enklare förtäring och dryck.
Anmälan: Via länk här (Obs! inloggning till Medlemssidorna krävs). Vänligen OSA innan 1/2. 
Observera att medlemsträffen sker fysiskt och sänds inte digitalt.

Magnus Johanssons debutverk Snösystern är baserat på Maja Lundes bok med samma titel (översatt till svenska från norska). För libretto svarar Anna Berg och Magnus Johansson, i bearbetning av Operaverkstan och i regi av Linda Mallik. Urpremiären var den 3 december 2022 på Verkstan, Malmö Opera och den spelas till 28 januari 2023 (slutsålt).

Barnoperan Snösystern på Verkstan, Malmö Opera var nominerad till Svenska Teaterkritikers Förenings Barn och Ungdomsteaterpris 2022, enligt följande motivering:

Med barnets perspektiv skildrar Snösystern på Verkstan i Malmö hur en poetisk och vackert klingande julsaga växer ur saknaden efter en död syster. Scenografi och ljusdesign är förtrollande krafter när fem sångare och tre musiker i sömlösa scener och scenisk fantasi gestaltar familjens väg ur sorgens förlamning, till en innerlig glädje där känslor och gemenskap går före klappar. Nyskriven barnopera på topp.