2024-10-09
Anne Pajunen. Foto: Alison De Mars.
Toby Kassell. Foto: Franziska Strauss.
Medlemsträff

Välkommen till medlemsträff i Göteborg den 19 oktober

Möt Anne Pajunen på Scen46 och ta del av den tvärkonstnärliga festivalen Rabbit/Duck.

Tonsättaren Anne Pajunen och dansaren och koreografen Toby Kassell berättar om sitt konstnärsskap och den rumsliga installationen/performance-verket The corpus of crumbs will rule the world – slow down and crawl som har uruppförande kvällen innan på den tvärkonstnärliga festivalen Rabbit/Duck. Presentationen sker i samarbete med festivalen.

När: Lördagen den 19 oktober
Var: Scen46, Fiskhamnsgatan 43, Göteborg 
Tider och upplägg:
Kl. 15.00-16.30 Medlemsträff och samtal med Anne Pajunen och Toby Kassell
Hur: Efter stunden på Scen46 går FST-medlemmarna och äter en bit mat på en närliggande krog.

Anmälan sker via kansli@fst.se. Vänligen OSA senast 16/10 och ange ev. specialkost/allergier.

Resebidrag erbjuds till medlemmar boende utanför Göteborgsområdet. För resebidragsvillkor, se information på Medlemssidorna (Du måste vara inloggad på Medlemssidorna för att se sidan).

Anne Pajunens nya verk The Corpus of Crumbs will rule the World – slow down and crawl är en ljudande, spatial och sensorisk installation. Verket invigs och startas i och med en live-performance av henne själv och dansaren/koreografen Toby Kassell. Det sker inuti installationen som då fungerar som ett gigantiskt audiovisuellt instrument.

Samarbete är relativt nytt, men ett ömsesidigt och  omedelbart gillande av varandras approach till improvisation, där ingen räds det oväntade - tvärtom, har lett vidare till en inspirerande fortsättning i och med detta verk”, kommenterar Anne Pajunen om duons kommande performance.

Verket framförs på festivalen Rabbit/Duck fredagen den 18 oktober kl.19.00. 

Anne Pajunen är sångare, tonsättare, violast och konstnär som under cirka 30 år arbetat med nyskapande scenkonst, både i Sverige och internationellt. Det är främst de omfattande och detaljrika iscensättningarna och de platsspecifika performanceverken som blivit hennes signum, tillsammans med blandningen av noterad musik och improvisation. Med röst, specialbyggda liveelektroniska instrument, video och diverse objekt skapas föreställningar som ofta tar hela rummet i besittning. De liveelektroniska instrumenten är utvecklade i nära samarbete med Fredrik Olofsson, ett samarbete som pågått över två decennier. Pajunen är även konstnärlig ledare för House of S.M.O.K sedan starten 1994.

Toby Kassell är koreograf och utövande scenkonstnär baserad i Göteborg. Bakom sig har han 30 års erfarenhet som dansare i några av världens mest respekterade scenkonstinstitutioner. Hans huvudintresse som konstnär är mötet mellan rörelse och ljud, något som reflekteras i hans djupgående samarbeten med musiker och kompositörer. Under senare år har han utvecklat en improvisatorisk metod som ligger till grund för ett flertal gränsöverskridande konstnärliga samarbeten. Kassell är medgrundare och konstnärlig ledare för No Deadline, samt curator för festivalen Rabbit/Duck.

Läs mer på festivalens sida här