2023-11-08
Fotocollage: Tegel & Hatt Design Agency.

Välkommen till konserten "När stjärnor kolliderar" 15 november på The Node

Vad händer när två musikskapare från olika genrer och musikaliska bakgrunder möts och skapar musik tillsammans?

Det är det som projektet När stjärnor kolliderar ska svara på, när sex par med tonsättare och låtskrivare sammanförs för att komponera var sitt verk. Resultatet hör ni den 15 november kl. 19.00 (dörrarna öppnar kl. 18.00) på The Node i Stockholm.

Varmt välkommen till konserten med:  

Matthew Peterson & Sara Ajnnak
Rosali Grankull
& Stefan Brisland Ferner
Jesper Nielsen
& Peter Kvint
Rosanna Gunnarsson
& Mio Jäger
Leif Jordansson
& Canan Rosén
Girilal Baars
& Maher Cissoko 

Tonsättaren Jesper Nielsen som samarbetar med Peter Kvint, låtskrivare, producent och textförfattare säger: 

Det känns så spännande att vi kommer från helt olika inriktningar musikaliskt men ändå kan hitta gemensamma beröringspunkter i musiken. Vi är båda gitarrister och gillar effektpedaler till exempel. Deta kommer ge nya erfarenheter och nya sätt att tänka på, som man kan ta med sig in i framtida projekt.  

Det är alltid väldigt spännande när olika musikaliska drömmar möts. En dröm är att göra något som man aldrig gjort förut. Att få utforska ett fält där man aldrig varit, kommenterar Peter Kvint.

Sara Ainak från Gargnäs i Västerbotten kommer från den traditionella jojken och har hållit på med musik sedan 2013: 

Det ska bli jättespännande, jag känner mig väldigt entusiastisk. Det känns spännande att kombinera två olika världar och förhoppningsvis kunna göra dem till en. Jag gillar att tänja på gränserna, och hoppas kunna hitta en ny sida av mig själv.  

Sara samarbetar med Matthew Peterson, som är bosatt i södra Dalarna och skriver för kör, opera och orkester: 

Mina kompositioner har en viss ilska i sig och när jag hörde Saras musik tänkte jag direkt att jag ville veta hur en arg Sara kan låta

Duon Daniel "Klokie" Grossfeld och Johan “Afterglow” Elmros kommer att skapa realtidsvisuella bakgrunder för live musikframträdanden vid The Node. Genom anpassad programmering och AI-baserade verktyg skapar de audio-reaktiva visuals som synkroniseras med musiken och ger en unik upplevelse.  

Anmäl er här!  Antalet platser är begränsat, först till kvarn principen gäller. 

När stjärnor kolliderar är ett samarbete mellan Föreningen Svenska Tonsättare, Skap, Stim, Stim Forward Fund och The Node och är initierat för att främja samverkan mellan skapare av olika musikaliska uttryck och genrer. De sex musikskaparparen består av en medlem från vardera Föreningen Svenska Tonsättare och SKAP.  

För mer information, kontakta FST:s kommunikationsansvarig Anna Cokorilo, anna.cokorilo@fst.se eller via +46 70 602 51 15.