2022-09-12
Foto: Halldor Ulfarsson.

Utforska halldorophone i Elektronmusikstudion

Elektronmusikstudion möjliggör professionella tonsättare bosatta i Sverige att komma till EMS-studior i Stockholm och arbeta med sina beställningsverk och egna projekt. Det är nu också möjligt för tonsättare att ansöka om att utforska ett nytt instrument, halldorophone.

Halldorophone
I juni 2022 hade Elektronmusikstudion nöjet att ta emot en instrumentdeposition, en halldorophone. Instrumentdesignern Halldór Úlfarsson arbetade på en prototyp under sitt residens på EMS redan under 2013. Under ett års tid kommer det unika instrumentet att finnas tillgängligt för studioanvändare och besökande gästtonsättare. Halldór vill också göra det möjligt för musiker och tonsättare med lämplig bakgrund, men som inte är EMS-användare, att ansöka om ett kortare residens för att utforska instrumentet på Elektronmusikstudion. 

TIll ansökan
Läs mer om instrumentet och projektet här. Ansök via ansökningsformuläret här.

FST medlemmar kan ansöka om att bli användare på Elektronmusikstudion. Skicka in din ansökan via ansökningsformuläret här. Om du redan är användare på Elektronmusikstudion kan du få hjälp att komma igång i studion igen, kontakta EMS genom att mejla till: info@elektronmusikstudion.se.

Elektronmusikstudion EMS grundades 1964 och har som uppdrag att tillhandahålla studior för professionella tonsättare och ljudkonstnärers arbete med elektroakustisk musik och ljudkonst. Elektronmusikstudion är öppen för tonsättare bosatta i Sverige och internationella gästtonsättare. En av studions viktigaste uppgifter är att verka för konstnärlig utveckling och förnyelse inom den elektroakustiska musiken, samt för dess integrering inom andra konstområden. Elektronmusikstudion bedriver egna utbildningar samt erbjuder kontinuerlig fortbildning för studions användare och representerar även den svenska elektroakustiska musiken i olika offentliga sammanhang, både i Sverige och internationellt.