2021-08-24
Foto: Stim.

Stim har utsett Casper Bjørner till ny VD

Stims styrelse har utsett en ny vd som har lång erfarenhet av ledarskap inom medier och den kreativa sektorn och besitter ett djupt engagemang för musikens värde. Casper Bjørner har arbetat med digital transformation, licensiering och upphovsrätt och har gedigen erfarenhet av stora förändrings- och utvecklingsprocesser samt relationsbyggande. Han tillträder sin tjänst den 1 oktober 2021.

Stims nyutnämnde vd Casper Bjørner har varit vd för Walt Disney i Norden där han arbetat med snabb digital omställning, licensiering och upphovsrätt. Under sin karriär har han lett organisationer på marknader där han utvecklat kundrelationer och knutit internationella partnerskap både inom och utanför mediesfären. 

Han kommenterar utnämningen med följande ord: 

–  Stim har ett enormt viktigt samhällsuppdrag och en helt central roll för att stärka det svenska musiklivet, med upphovsrätten och den kollektiva förvaltningsmodellen som grund. Stim kan bli en än mer samlande kraft i musikvärlden, och möta den globala transformation som kännetecknar branschen. Det finns en exceptionell efterfrågan på svensk musik och vi ska ge musikskaparna de allra bästa förutsättningarna att fortsätta skapa och nå ut. Jag känner mig hedrad att få genomföra detta tillsammans med dem, med Stims skickliga medarbetare och alla andra i vår omvärld som vi ska samarbeta med. 

– Vi är mycket glada att välkomna Casper Bjørner som vd för Stim. När Stim nu går in i ett nytt skede behövs ett ledarskap som är både affärsorienterat, värderingsdrivet och relationsskapande. Casper har arbetat med medier i ett stort antal former och har ett djupt engagemang för musikens värde. Han har också en gedigen erfarenhet av stora förändrings- och utvecklingsprocesser och med honom som vd står vi redo att möta utmaningarna i en snabbrörlig bransch, säger Carina Brorman, styrelseordförande för Stim.

Casper Bjørner tillträder den 1 oktober, och efterträder Karsten Dyhrberg Nielsen som avgick i maj 2021.