2021-05-11
Fotocollage: Ung Nordisk Musik.

OPEN CALL: Ung Nordisk Musik i Reykjavik 2022

Ung Nordisk Musik (UNM) efterlyser både verk och artists-in-residence till 2022 års upplaga av UNM-festivalen i Reykjavik.

Årets Open call innehåller två delar. Fyra verk väljs ut från vardera land via Call for works och tre ansökningar väljs ut via Call for artists-in-residence för att skapa nya verk som som uruppförs under festivalen. Residenset äger rum i mars 2022 i Reykjavik, Island. Alla musiker och konstskapare uppmuntras att söka till residenset som riktar sig specifikt till konstskapare som jobbar kollaborativt, platsspecifikt, och/eller multidisciplinärt. Residenset är öppet för både individer och små grupper. Båda behandlas som enskilda ansökningar. Sökande kan ansöka till både Call for works och Call for artists-in-residence. 

UNM är en festival för samtida konstmusik och ljudkonst, som de nordiska länderna turas om att arrangera. Festivalen presenterar verk av tonsättare och ljudkonstnärer, under 30 år gamla, som är från, eller baserade i, Norden. Festivalen samlar nordiska musikskapare, musiker och besökare, och ger en bred inblick i den nordiska konstmusikscenen.

Sista ansökningsdag är 15 juni 2021 kl 23:59 svensk tid (CET).

För mer information och anmälan, se UNM:s nya hemsida här