2020-06-25
Víkingur Ólafsson och Iceland Symphony Orchestra under ledning av Daníel Bjarnason.
Foto: Sinfóníuhljómsveit Íslands.

Nordic Music Days Iceland 2021 – Call for Works

Databasen är nu öppen för att ansöka om Call for Works inför Nordic Music Days i Island hösten 2021. Sista anmälningsdag är fredagen den 17 juli 2020.

Nordiska musikdagar i Island äger rum den 21-23 oktober 2021 i Rejkjavík och går under benämning Global Transformation or a Mirage? och försöker undersöka konstens inverkan på aktuella sociala och politiska frågor. Bör musik påverka olika aspekter av samhället? Festivaldagarna fylls med verk av tonkonstnärer verksamma i Norden och framförda av Islands främsta ensembler, musiker och ljudkonstnärer. 

Call for Works anmälan och kriterier 
Verksnlämning tillåts endast direkt via NMD-databasen. Endast ett nomineringsförslag är tillåtet per person/anmälan. Verken får inte vara äldre än 7 år.
För mer information om nomineringskriterier och ansökningsförfarande, se här https://nmdsubmission.org/Sista anmälningsdag är 17 juli 2020! 

Om du har använt databasen förut har du redan ett användarnamn. Ifall du har glömt ditt lösenord kan du byta det genom att trycka på "Request new password". Kontakta oss ifall du har en ny e-postadress eller om du har andra problem med inloggningen.

För kompletterande frågor vänligen kontakta Tinna Þorsteinsdóttir, konstnärlig ledare NMD Iceland, tinna@nordicmusicdays.org eller festivaldirektören Valdís Þorkelsdóttir, valdis@nordicmusicdays.org

Två Nordic Music Days-festivaler under 2021
Under 2021 planeras två NMD-festivaler. Färöarnas musikfestival som skulle ägt rum den 24-27 september 2020 har flyttats fram till den 14-17 april 2021 på grund av rådande omständighter och i enlighet med Färöarnas hälsomyndigheter. NMD Island genomförs som planerat den 21-23 oktober 2021 i Rejkjavík av Tónskáldafélag Íslands/The Icelandic Composers Society.