2023-05-19
Nordic Music Days 2024
Call for works

OPEN CALL – NORDIC MUSIC DAYS GLASGOW 2024

Databasen är nu öppen för att ansöka om call for works inför Nordic Music Days i Skottland, Glasgow hösten 2024. Sista anmälningsdag är fredagen den 23 juni 2023.

NORDIC MUSIC DAYS 2024 kommer att äger rum mellan den 30 oktober och 3 november 2024 i Skottland, Glasgow och går under benämning Word of Mouth. Festivalen är ett samarbete mellan Norden och Skottland och med ambitionen att bygga långvariga och hållbara partnerskap mellan musikaliska organisationer, samhällen och kreativa individer.

Call for Works anmälan och kriterier 
Alla kompositörer med anknytning till Norden och Skottland inbjuds att skicka in ett verk eller förslag till någon av festivalens sex kategorier för öppna utlysningar:

  • Existing orchestral works
  • Existing small scale or solo works for ensembles or small groups
  • Existing installation works
  • Proposals for young, mixed ability players
  • Proposals for work presented outdoors, in nature
  • Proposals for creating work at a distance without travelling

​Verksnlämning tillåts endast direkt via NMD-databasenEndast ett nomineringsförslag är tillåtet per person/anmälan. Live- eller studioinspelningar (ljud/video) är att föredra, men inget krav. Direktlänkar kan inkluderas. Befintliga verk ska ha skrivits efter den 30 oktober 2017.

​Ett curatorteam kommer att leta efter uppfinningsrika och innovativa verk som passar temat och komplettera festivalens program. Arbetsprocessen kommer att pågå under juli och augusti, och det slutliga urvalet beslutas i september

Deadline för att anmäla verk är fredagen den 23 juni 2023
.
Fullständig information om utlysningen och hur du ansöker finns på www.nordicmusicdays.org och https://www.nmdsubmission.org

Om du har använt databasen förut har du redan ett användarnamn. Ifall du har glömt ditt lösenord kan du byta det genom att trycka på "Request new password". Kontakta oss ifall du har en ny e-postadress eller om du har andra problem med inloggningen.

För kompletterande frågor och vidare rådgivning kan du kontakta Nordiska Musikdagars 2024 projektledare Rachel Faulkner, e-post: rachel@nordicmusicdays.org och/eller Andy Saunders, e-post: andy@nordicmusicdays.org. För ev. hjälp med att konvertera eller skanna partititur mm, kontakta oss på FST:s kansli via kansli@fst.se