2022-12-22
Fotocollage: Tegel & Hatt Design Agency.
Lediga jobb

Nordic Music Days 2024 söker en projektledare

Brinner du för musik och internationellt samarbete? Har du erfarenhet av projektledning, fundraising och processfacilitering? Tycker du om att hålla flera bollar i luften och arbeta med många olika typer av människor? Då kan tjänsten som projektledare för Nordic Music Days 2024 vara något för dig!

Nordiska musikdagar är en festival som presenterar nordisk samtida musik och ljudkonst. Festivalen har pågått sedan 1888 och är en av de äldsta festivalerna för nutida konstmusik i världen. Vi förbereder inför nästkommande festival, Nordic Music Days 2024 som kommer att äga rum i Skottland under 2024, i samarbete med Royal Scottish National Orchestra. Med anledning av detta söker vi en projektledare för att koordinera samarbetet med våra nordiska tonsättarföreningar samt utveckla och förverkliga festivalen tillsammans med våra skotska partners.

Arbetsuppgifter
Samordningen av Nordiska Musikdagar 2024, på uppdrag av Nordiska Komponistrådet, är baserad vid Dansk Kompositörerförening (DKF) i Köpenhamn. Som festivalprojektledare kommer du att vara anställd av DKF, som en del av Köpenhamn-teamet som idag består av fyra heltids-/deltidsanställda. Vardagen på kontoret är varierad, med en blandning av att arbeta självständigt och i team. Du kommer att ha ett nära samarbete med DKF:s dagliga chef, samt projektledaren i Skottland. Du kommer även ha en central roll i att säkerställa en smidig och transparent kommunikation med både Nordiska Komponistrådet och personal vid våra nordiska kontor.

Dina arbetsuppgifter kommer att omfatta
Upprättande av festivalens projektplan och tidsplan
Processfacilitering i relation till programutveckling
Budget
Partnersskapsbygge
Extern och intern kommunikation
Ledning och samordning av möten
Övergripande koordinering och genomförande av festivalen i samråd med de skotska partners
Budgetuppföljning och slutlig apportering till Nordiska Komponistrådet

Kvalifikationer
Dokumenterad erfarenhet av ledning av internationella samarbetsprojekt
Dokumenterad erfarenhet av processfacilitering
Dekumenterad budgeterfarenhet
Erfarenhet av medborgarengagemang och/eller publikengagemang
Kunskap om kulturella infrastrukturer i Norden
Kunskaper om samtida konstmusik är meriterande, dock inget krav
Du måste behärska minst ett nordiskt språk och har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift

Praktiska förutsättningar
Dansk Kompositörerförenings kontor ligger i Nordhavn i Köpenhamn och vi delar byggnaden med Koda, två andra tonsättarföreningar och Musikforlæggerne i Danmark. Vi erbjuder ett projektanställning på heltid under en tvåårsperiod från och med februari 2023 (eller så snart som möjligt) till januari 2025. Det är möjligt att arbeta såväl på kontoret som från eget hem/office. Tjänsten är placerad i Danmark, men du behöver inte arbeta heltid i Köpenhamn, dock kommer att att finnas behov av regelbunden närvaro med större intensitet under speciella perioder. Regelbundna resor kommer att vara en del av ditt uppdrag. Lön efter närmare överenskommelse och med hänvisning till danska kollektivavtal och lönenivåer i dansk kulturindustri. Vi uppmuntrar alla som är kvalificerade att söka jobbet och vi ser fram emot att få ansökningar från kandidater som kommer att öka den kulturella, sociala och etniska mångfalden i vårt team.

Har du fler frågor om tjänsten?
Tveka inte att ta kontakt med Dansk Kompositörerförenings chef, Sine Tofte Hannibal, tel +45 30263719 eller via e-post: sth@komponistforeningen.dk

Sista ansökningsdag för att söka tjänsten är den 3 januari 2023. 

För ansökan och mer information, se här