2022-04-06
Fotocollage: Tegel & Hatt.

Musik ❤ Film: Att använda musik i film, tv och reklam

Föreningen Svenska Tonsättare, Musikförläggarna och Stim Forward Fund välkomnar till ett fördjupande seminarium om licensiering av preexisterande musik fredagen den 29 april kl. 9-12 på Gt30, Grev Turegatan 30 i Stockholm.

Föreningen Svenska Tonsättare, Musikförläggarna och Stim Forward Fund arrangerar ett fördjupande seminarium om ett av de olika områden av musik som används i film: licensiering av preexisterande musik. 

Seminariet äger rum fredagen den 29 april kl. 9-12 på GT30, Grev Turegatan 30 i Stockholm samt online via Zoom och kommer att spelas in i syfte att publiceras. Programmet är kostnadsfritt, för anmälan se nedan. 

De medverkande går igenom olika typer av licenser samt hur man går tillväga för att klarera just den musik som man vill använda i en audiovisuell produktion. Det ges en klargörande bild av hela processen från idé av musikval, via licensiering, till ersättning till berörda upphovspersoner. Företrädare för Stim, Ncb och Ifpi samt musikförlag berättar hur man ska gå tillväga beroende på vilken musik som ska användas i en produktion. 

Medverkande:
Erik Forslund, Key Account Manager (media/online) på Stim
Gina Rosland Eide, Music Clearance & Client Relations Manager på NCB
Christopher Thordson, Chief Operating Officer på IFPI Sverige
Jonas Björkbacka, Co-Director of Sync på Sony Music Publishing

Moderator är Jonas Pedersen Hardebrant, distributions- och utvecklingsansvarig på DocLounge och med lång erfarenhet inom filmbranchen. 

PROGRAM
Kl. 09.00-10.00  De medverkande beskriver hur de arbetar med licensiering
Kl. 10.00-10.30  Fikapaus och mingel
Kl. 10.30.11.30  Fortsättning 
Kl. 11.30-12.00  Frågestund. Vi tar med oss insikterna in i det efterföljande panelsamtalet där man som åhörare få möjlighet till delaktighet.

Datum: 29 april kl. 9.00-12.00
Plats: Gt30, Grev Turegatan 30 i Stockholm.
Pris: Kostnadsfritt
Anmälan: Anmäl dig här!

För mer information, kontakta FST:s projektledare Ida-Lee Brandel, via idalee.brandel@fst.se

Om projektet
Musik ❤ Film är ett långsiktigt projekt i syfte att skapa fler möten, samtal och möjligheter till kunskapsutbyte mellan musikbranschen och film-, tv- och reklambranschen. Musik i film, tv och reklam är ett område där många aktörer inom kreativa branscher möts och där goda samarbeten är viktiga.

Det första webbinariet "Att använda musik i film, tv och reklam" arrangerades i samarbete med Musikförläggarna den 27 april 2021. Du kan ta del av detta program här.