2024-03-04
Staffan Storm. Foto: Privat.
Medlemsträff

Inbjudan till medlemsträff i Malmö den 19 mars 2024. Möt Staffan Storm!

"Mitt musikaliska liv i Malmö" – ett kåserande föredrag om Staffan Storms verksamhet som tonsättare inför en porträttkonsert på Palladium i Malmö den 20 mars 2024.

Dagen innan, den 19 mars, är det medlemsträff på IAC i Malmö där Staffan Storm berättar om musiken som ska spelas på konserten. FST:s medlemmar som deltar i medlemsträffen erbjuds också biljetter till konserten. 

På konserten uruppförs av stråkkvartetten Rifts and Pathways och ett urval av tonsättarens produktion under de senaste 20 åren. Medverkar gör pianisterna Hans Pålsson och Francisca Skoogh, sopranen Amelia JakobssonLunds Kammarsolister och Malmö Akademiska Kör under ledning av Daniel Hansson. Läs mer om konserten här

Medlemsträff
När: Tisdagen den 19 mars 2024 kl. 17.00 
Var: Inter Arts Center
Adress: Bergsgatan 29 i Malmö 
Anmälan: Via länk här. Vänligen OSA innan 17/3. 
Medlemsträffen sker fysiskt och sänds inte digitalt.

Konsert
När: Onsdagen den 20 mars 2024 kl. 19.00
Var: Palladium
Adress: Södergatan 15 i Malmö
Biljetter erbjuds till FST-medlemmar som deltar i medlemsträffen tisdagen den 19 mars.

Resebidrag erbjuds till medlemmar boende utanför Malmöområdet. För resebidragsvillkor, se information på Medlemssidorna (Du måste vara inloggad på Medlemssidorna för att se sidan och formuläret).

Vid medlemsträffen med Staffan Storm i Malmö bjuder FST på enklare förtäring, dryck och nätverkande. Väl mött! 

Om tonsättaren 
Staffan Storm (född 1964 i Karlskrona) är tonsättare och professor i komposition och musikteori vid Musikhögskolan i Malmö. Sedan 2020 är han ledamot i Kungliga Musikaliska Akademien.

Storm har en rik och varierad verkförteckning bakom sig, som omfattar allt från solo- och kammarmusik till orkesterverk och opera. Under senare år har vokalmusik intagit en central roll i hans produktion. Storm har ett nära och dynamiskt samarbete med de musiker som uppför hans kompositioner och har komponerat musik för flera av Sveriges ledande musiker som till exempel trumpetsolisten Håkan Hardenberger, gitarristen Göran Söllscher, dirigenterna Fredrik Malmberg, Erik Westberg och Daniel Hansson samt pianisterna Francisca Skoogh och Hans Pålsson med många flera.

År 2016 belönades det stora orgelverket et lux in tenebris lucet med Saltöstiftelsens Järnåkerstipendium och 2019 erhöll stråkkvartetten Nachtseele Svenska Musikförläggarnas pris.

Bland Storms senaste verk kan nämnas symfonin The Persistence of Memory och operan Im Treibhaus, med libretto av Ebba Witt-Brattström och uruppförd vid sommaroperan i Vattnäs. The Persistence of Memory belönades med det stora Christ Johnson-priset 2021.