2014-11-14

FST välkomnar granskning av Riksenheten mot korruption

I ett inslag i Sveriges Radios Kulturnytt och i Ekot berättar man idag att Riksenheten mot korruption inlett en förundersökning för att utreda om FSTs julmiddag kan anses som ”givande och tagande av muta”. – FST välkomnar en sådan granskning så att vi får veta om vi gjort något fel. Vi har också tagit juridisk hjälp för att reda ut regelverket och göra en intern granskning. Samtidigt håller vi på att gå igenom förberedelserna för årets julmiddag för att se om det är några justeringar som behöver göras.

FST utsattes nyligen för kritik i Sveriges Radios Kaliber och Kulturnytt. Julmiddagen handlar om att skapa kontaktytor i det svenska musiklivet på ett övergripande strukturellt plan och avsikten är inte, och har aldrig varit, att påverka enskilda bidragsbeslut.

Fakta

FST är en ideell förening som organiserar svenska tonsättare inom det konstmusikaliska fältet sedan 1918. Föreningen har idag 357 medlemmar och arbetar med kulturpolitiska, ekonomiska och upphovsrättsliga frågor som berör medlemmarnas yrkesliv och med frågor som rör utvecklingen av tonsättarrollen.

Länkar