2019-02-18

FST-tonsättare mottog priser på Manifestgalan 2019

På årets Manifestgala hyllades den bästa musiken utgiven på oberoende skivboalg det gångna året. På plats på Nalen i Stockholm var en samlad oberoende musikbransch. Manifestpriset delas ut i 15 genrer och 6 specialkategorier.

Två FST-medlemmar fick pris för sina insatser - Maria W Horn (på bilden) för Kontrapoetik (XKatedral) i kategorin Experimentell och Lisa Ullén för Piano works (Disorder) i kategorin Jazz.

"Jag är glad och stolt över priset och över att ha fått uppmärksamhet. På skivan har jag jobbat med att utforska olika pianotekniker genom improvisationen som metod." säger Lisa Ullén

Nomineringarna löd:

Jazz
Lisa Ullén har återigen bevisat med sitt självklara och skarpa språk att hon är en av samtidens mest betydelsefulla komponister med en kärna som har glöd som räcker i flera ljusår.
Lisa Ullén – Piano works (disorder)

Experimentellt
Med doften av ett sågverk i form av en elektronisk orgel, djupt inne i den Ångermanländska barrskogen. Från djupaste mörker till första gryningsljuset växer klangerna och kryper in under skinnet, vi hoppas att det aldrig skall ta slut.
Maria w Horn – Kontrapoetik (XKatedral)