2024-05-13
Anders Lind medverkar under Classical:NEXT. Form: Tegel & Hatt.
Mansoor Hosseini medverkar under Classical:NEXT. Form: Tegel & Hatt.
Matthew Peterson medverkar under Classical:NEXT. Form: Tegel & Hatt.
Ann Rosén medverkar under Classical:NEXT. Form: Tegel & Hatt.

FST deltar vid Classical:NEXT 2024

Fyra svenska tonsättare finns på plats i Berlin under den internationella mötesplatsen för alla professionella branschaktörer inom konstmusik som pågår 13-17 maj.

Classical:NEXT 2024 – den internationella mötesplatsen för alla professionella branschaktörer inom konstmusik – invigs i Berlin måndagen den 13 maj 2024 med en konsert i Pierre Boulez Saal och pågår till 17 maj.

FST finns på plats och arrangerar ett skräddarsytt tvådagars program för fyra tonsättare: Mansoor Hosseini, Anders Lind, Matthew Peterson och Ann Rosén

Att dela i Classical:NEXT ger en möjlighet att nätverka och uppleva showcase av nya konstnärliga projekt och innovationer inom musikvärlden. Med projektpresentationer, prisutdelningar, utställningar, workshops och panelsamtal strävar Classical:NEXT efter att forma framtiden för klassisk musik genom samarbete och utbyte av idéer​.

– Efter pandemin och i lågkonjunktur så är den internationella arbetsmarknaden ofta helt avgörande för musikskapare. Musikcentrum har en upparbetad struktur för att representera artister och musikskapare och vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med FST som inleddes 2021 på Classical:NEXT i Hannover. Att jobba med så högklassiga tonsättare som Ann Rosén, Matthew Peterson, Anders Lind och Mansoor Hosseini på en av världens främsta mötesplatser för den framåtblickande konstmusiken känns både självklart och viktigt, säger Ragnar Berthling, verksamhetsledare vid Musikcentrum Öst som ansvarar för det skräddarsydda tonsättarprogrammet. 

Lär mer om "4 Swedish Composers at Classical:NEXT 2024" här

För mer information om Classical:NEXT, årets program och showcases, se här.