2024-04-05
Foto: Classical:NEXT.
Utlysning

Delta vid Classical:NEXT

I samband med Classical:NEXT som i år inträffar den 14-17 maj i Berlin, Tyskland arrangerar FST ett skräddarsytt tvådagars program för tonsättare. Sista ansökningsdag är den 15 april kl. 13.00.

Programmet erbjuder dig att som Stimansluten upphovsperson närvara vid Classical:NEXT – den internationella samlingspunkten för alla professionella branschaktörer inom konstmusik. Fyra tonsättare kommer att ges möjlighet att introduceras till relevanta branschrepresentanter, konsertarrangörer och agenturer under ledning av Ragnar Berthling, verksamhetsledare vid Musikcentrum Öst. 

Datum: 14-17 maj (med möjlighet att anpassa resdagar).
Program: Introduktionsmöte online innan avresa, personlig rådgivning inför mötesbokningar i Berlin och ett skräddarsytt program vid Classical:NEXT den 15 och 16 maj i Berlin som medger även begränsad tid för eget bruk.
Pris: FST står för rese- och hotellkostnader, programmet samt för inträde och deltagarpass till Classical:NEXT. 

Är du intresserad av att delta?
Ansök snarast genom detta formulär där du fyller i dina kontaktuppgifter, bifogar ett foto och skriver en kort biografi samt en motivering till varför du önskar att delta. 
Sista ansökningsdag är den 15 april kl. 13.00. Sök här

Besked om tilldelning ges 17/4. Antalet platser till detta program är begränsat. Prioritet ges till tonsättare som inte deltagit vid Classical:NEXT 2022 och/eller Nordic Music Journeys 2024. 

För mer information om Classical:NEXT, årets program och showcases, se här. Förteckning över hittills anmälda konferensmedverkande finns att ta del av här.

Vid eventuella frågor, kontakta FST:s projektledare Dina Liberg via e-post: dina.liberg@fst.se.