2022-09-12
Foto: Privat

Coachning för tonsättare

FST erbjuder nu Stimanslutna upphovspersoner att få professionell coachning.  Vi vill testa om detta kan vara av nytta för tonsättare och erbjuder inledningsvis tre sessioner till de tio tonsättare som först anmäler sig.

VAD ÄR COACHNING?
Coaching är en samtalsbaserad process, som hjälper dig uppnå dina mål. I coachning är utgångspunkten att du själv sitter inne med de bästa lösningarna på dina problem, och det är coachens uppgift att hjälpa dig nå de insikter och ta de steg som leder till de önskade målen. Coachen ansvarar för processen och du som klient bestämmer innehållet (de problem/frågeställningar som ska behandlas).

VARFÖR SKA DU TRÄFFA EN COACH?
Kanske du har något du skulle vilja förändra, utveckla, eller ta tag i. Kanske har du kunskap om hur du ska marknadsföra dig, men inte kraften att göra det i praktiken. Kanske har du fått skrivkramp eller kommit in i en svacka i ditt skapande. Kanske du länge funderat på något du skulle vilja ta itu med, men inte förmått dig till, eller något som du nyligen upptäckt att du vill göra. Det kan också handla om att bryta mönster för att nå dina mål, öka din arbetslust, öka ditt självförtroende och din självkänsla eller förverkliga en dröm. En coach hjälper dig med förflyttning från nuläge till önskat läge. 

LISA SANDBORGH, CERTIFIERAD COACH
Lisa Sandborgh är certifierad coach vid ICF (International Coaching Federation) och diplomerad på professionell nivå. Hon har mycket god kännedom om såväl musik som svenska tonsättare.

Så här beskriver hon sig själv: 
Efter över 30 års arbete i skolans värld arbetar jag nu som coach och ledarskapskonsult och har också ett deltidsarbete som koordinator på Svensk Musik. Jag är utbildad musiklärare från KMH och har spelat i olika symfoniorkestrar sen gymnasietiden. Jag började som lärare men övergick till att bli skolledare, de sista fem åren i skolan var jag rektor på Blackebergs gymnasium i Stockholm. Genom egna livserfarenheter har jag utvecklat en god balans i livet och fungerande strategier för att arbeta lagom mycket och jag brinner för att hjälpa andra till ett hållbart ledarskap och liv. Jag har god kommunikativ förmåga, min kreativitet gör att jag har stor förmåga att se saker ur olika perspektiv och min långa erfarenhet av samtal gör att jag känner mig trygg i en coachande roll.

TILL ANMÄLAN
Om du vill få coachning, anmäl dig via följande länk här.
Anmälningar hanteras i turordning enligt principen först-till-kvarn.