2013-10-10
Paula af Malmborg Ward
Foto: Bengt Oberger

Paula af Malmborg Ward tilldelas Konstnärsnämndens långtidsstipendium

Konstnärsnämnden har fördelat nio långtidsstipendier om tio år vardera. De nio utvalda stipendiaterna är sedan längre tid verksamma inom konstområdena bild- och form, musik, teater, dans och film och bidrar till utvecklingen inom sina respektive områden.

Konstnärsnämndens ordförande Gunilla Kindstrand säger:

"Långtidsstipendierna har blivit ett av de viktigaste redskapen för att stödja enskilda konstnärskap som skapar djup och mångfald i svenskt kulturliv. Att stipendierna ofta har en avgörande betydelse för konstnärernas fortsatta arbete visar också den uppföljning som Konstnärsnämnden gjort

Komponisten och arrangören Paula af Malmborg Ward har tilldelats Konstnärsnämndens långtidsstipenduim. Hon är utbildad på musikhögskolorna i Stockholm och Malmö. Mest känd är hon för sina operor, men även orkesterverken intar en stor plats i hennes gränsöverskridande konstnärskap. Just nu komponerar hon bl.a. en ny musikalisk skapelseberättelse för Stockholms Stift samt arrangerar Gounods opera Romeo och Julia för tre instrument. Skapandet samsas med uppdrag som styrelseledamot i Föreningen Svenska Tonsättare, ledamot i Statens Musikverks konstnärliga råd och medlem i Musikaliska Akademiens grupp för framtidsfrågor. 

Länk till Konstnärsnämndens pressmeddelande