2017-04-24
Distractfold

Föreningen Svenska Tonsättare och Nordic Music Days på Classical:NEXT

2017 arrangeras den nordiska musikfestivalen Nordic Music Days av Föreningen Svenska Tonsättare och Council of Nordic Composers, i slutet av september i samarbete med med Southbank Centre i London. Nordic Music Days finns även på plats under musikmässan Classical:NEXT 17-20 maj i Rotterdam för att lansera årets program, med framförande av Distractfold Ensemble för att ge en försmak av festivalen.

Den 18 maj klockan 17.00-17.30 blir det ett lanseringsevent i Eduard-Flipse Foyer på musikmässan Classical:NEXT i De Doelen Concert and Congress Centre i Rotterdam, där besökarna får en försmak av vad årets nordiska musikdagar (Nordic Music Days) har att bjuda på, och även möjlighet att träffa representanter från Föreningen Svenska Tonsättare och Export Music Sweden. 

– Det här blir ett fantastiskt tillfälle att möta internationella aktörer, branschfolk och press, och få möjlighet att berätta om och lyfta fram våra nordiska tonsättare, säger Martin Jonsson Tibblin, Föreningen Svenska Tonsättares ordförande.

Classical:NEXT i Rotterdam, 17-20 maj, är vårens stora professionella mötesplats för internationell klassisk och samtida konstmusik. Läs mer här:
http://www.classicalnext.com

Nordic Music Days 2017 går av stapeln 28 september-1 oktober på Southbank Centre i London med över 50 nordiska tonsättare på plats. Läs mer här:
http://nordicmusicdays.org